dimarts, 24 de setembre de 2013

Aules Buides - Absentisme escolar

Des de la FAPA ens fan arribar aquest document:


Si una cosa està destacant tothom aquests dies és la resposta dels pares i mares davant la vaga. L’educació dels nostres fills i filles és tan important per a noltros que no ens podem quedar com a simples observadors. Els pares i mares actuam per ajudar a que aquesta vaga acabi el més prest possible, però també perquè ho faci amb l’imprescindible consens que necessita l’Educació.
Una proposta sorgida de les assemblees informatives, obertes a tota la societat, ha estat la de“buidar l’escola” d’alumnes un o dos dies, com a mostra de suport als docents en les seves reivindicacions.
Ja vos vàrem informar d’aquesta proposta, però les darreres informacions aparegudes als medis de comunicació poden haver creat dubtes que volem ajudar a resoldre.
Les experiències anteriors, com la campanya Així el meu fill no comença de principi del curs passat o la Vaga de famílies que va promoure CEAPA, no varen tenir cap repercussió legal per a ningú i són un precedent que ens tranquilitzen.
Els experts consultats (juristes, treballadors socials, inspectors d’educació…) ara i el curs passat ens asseguren que aquestes accions reivindicatives no tenen res a veure amb l’absentisme escolar ni amb infringir cap llei per no escolaritzar els nostres fills.
Podeu consultar el protocol d’absentisme de la Conselleria (2012/13) i uns articles d’Antoni Bennàssar (jurista, doctor en Dret i exdefensor del menor) per acabar de formar-vos la vostra opinió.
Així i tot volem remarcar que:
  • És una proposta sorgida de les assemblees informatives, obertes a qualsevol persona, que s’han realitzat a molts de llocs de Mallorca.
  • És imprescindible decidir amb els docents la idoneïtat de l’acció.
  • La decisió de que els nins quedin a casa és totalment individual de cada família i és tant respectable com la de dur-los-hi.
  • La responsabilitat de la custòdia dels fills si no van a classe és exclusivament dels pares, i aquesta s’ha de resoldre de manera privada entre les famílies.
  • La funció de l’APIMA, com no pot ser d’una altra manera i per evitar malentesos, únicament és la d’informar als pares i mares que existeix aquesta iniciativa, si ho troba adient.
  • Les APIMA federades a FAPA Mallorca tenen una assegurança de responsabilitat civil per a les seves activitats habituals i reconegudes en els seus estatuts.
A FAPA Mallorca pensam que només amb la informació ens poden formar la nostra opinió, amb l’opinió dels altres no és suficient.
Com sempre, estam a la vostra disposició per a qualsevol aclariment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada