dimecres, 2 d’octubre del 2013

Comunicat de premsa dels treballadors del Sevei de Menors i Família

Els tecnics de menors han fet aquest comunicat de premsa.

El col·lectiu de professionals que fem feina en el Servei de Menors i Família, volem aclarir alguns aspectes relacionats amb les darreres declaracions, realitzades en relació a les conseqüències de la no assistència dels infants a l’escola en període de vaga.
  1. No és cert que els professionals puguem actuar retirant la guarda i custòdia als pares d’uns menors que no assisteixen a l’escola en període de vaga. Per això, caldria declarar el desemparament dels menors i assumir-ne la tutela.
  2. El Tribunal Tutelar del Menor no existeix a l’actualitat. La presa de decisions en matèria de protecció de menors que es troben en situació o en risc de desprotecció correspon a l’IMAS i, en concret, a la Coordinació d’Atenció al Menor i Família, amb les competències que té atorgades.
  3. La declaració de desemparament i assumpció de tutela d’un menor és fruit d’una valoració multiprofessional (treballadors socials, educadors, psicòlegs, jurídics,...) que implica un estudi en profunditat dels indicadors que presenta un infant en la seva família i que no tenen res a veure amb l’assistència o no a classe en un moment com l’actual. 
Volem expressar la nostra sorpresa davant les declaracions sobre aquest aspecte per part de càrrecs que representen a la ciutadania i que utilitzen els termes sense conèixer la realitat ni, tan sols, les funcions dels òrgans al front dels quals estan ells mateixos.

Les seves declaracions sols ajuden a confondre els pares que donen suport a la vaga i deixen la nostra feina professional en molt mal lloc. 

Les situacions de desprotecció, que afecten drets fonamentals de les persones, es mereixen un respecte per part de tota la nostra comunitat i, en especial, per part de les persones que tenen càrrecs representatius que donen una imatge del tot equívoca de les nostres funcions i de la nostra tasca professional.

Palma, 1 d’octubre de 2013

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada