dilluns, 7 d’octubre del 2013

Les APIMAs a la Plenària

HEM OMPLIT "LA SALA".

A continuació teniu la intervenció que hem fet de forma conjunta les APIMAs de Felanitx, Cas Concos i Portocolom a la Plenària de l'Ajuntament, per tal de demanar al Consistori que es posicionés davant el conflicte educatiu actual: 

BONES TARDES, ens dirigim a Vostès en representació de les associacions de pares i mares d’alumnes de l’escola S’Algar de Portocolom, de l’Escola Migjorn de Cas Concos, del Col·legi Joan Capó de Felanitx, del Col·legi Sant Alfons i de l’Institut de Felanitx, associacions totes aquestes formades per un nombrós grup de ciutadans del nostre terme municipal, cada un amb la seva manera de pensar i perquè no dir-ho, de tots els colors polítics.

Però avui hem sol·licitat comparèixer a aquesta plenària tots units com a pares i mares que som dels infants i joves que van a les escoles del nostre terme, amb la finalitat de que voltros, que sou els nostres responsables polítics i que ens representau a tots per votació popular, conegueu i vos n’adoneu de la gran preocupació que sentim davant aquest gran conflicte creat a l’àmbit educatiu i a la vegada ens ajudeu a posar una mica de seny a tot això. 

A aquestes altures, seria d’innocents creure que qualsevol dels que sou aquí no sabeu a què ens referim, però per si hi hagués algun dubte vos en volem fer una petita síntesis oferint-vos la nostra versió des del punt de vista de la nostra condició de pares: 

ENS PREOCUPA que hagin minvat els recursos econòmics dedicats als centres; que hagi pujat el nivell de ràtios (això vol dir que hi ha més alumnes per classe dels que hi havia); que hagin minvat les ajudes a les famílies per menjador i per transport; que s’hagin eliminat els programes de suport per alumnes amb problemes; que hagin de passar molts de dies perquè si el professor del nostres fills està malalt el puguin substituir, si és que hi ha substitut i el poden pagar. 

ENS PREOCUPA l’aplicació del per desgràcia famós “TIL” (Tractament integral de llengües) Que quedi clar i ho deim en veu ben forta!: volem que els nostres fills coneguin i sàpiguen xerrar i escriure perfectament la llengua pròpia d’aquest territori, a la que no hem de renegar perquè mai cap poble al llarg de la història ha renegat de la seva llengua, més bé al contrari, sempre tots han lluitat per conservar-la; també volem que els nostres fills coneguin i sàpiguen xerrar i escriure perfectament la llengua castellana i també volem que els nostres fills coneguin i sàpiguen xerrar i escriure perfectament la llengua anglesa. 

Però aconseguir això, no és tasca d’un dia, ni d’un any, clar que hem de començar com més aviat millor, però hem de començar bé. 

Hem de començar seguint les directrius que marquen els Experts en el tema, que no son altres que els que “cada dia hi posen les mans”: inspectors educatius, docents, equips directius dels centres, universitat de les illes balears, que són els que en base a arguments pedagògics i legals exposen que l’aplicació d’aquest decret, tal i com està plantejada, està abocada al fracàs rotund de l’educació dels nostres fills. Però malauradament els nostres governants no només romanen sords a aquests arguments, sinó també a la Resolució de suspensió d'aplicació del referit Decret dictada pel Tribunal superior de Justícia de les Illes Balears, i també a la manifestació al carrer de prop de 100.000 persones el passat dia 29 de setembre, demanant tots plegats, seny i diàleg. 

Ens PREOCUPA veure que els pares alçam la veu per l’educació dels nostres fills i filles i que el Govern, el lloc d’escoltar-nos, ens amenaça amb retirar la custòdia dels nostres fills, ens pressiona amb fer llistes negres i no ens deixa decidir en el futur d’una cosa que és tant nostre com els nostres fills. Ens hem manifestat, hem buidat aules, hem omplert escoles en tancades i segueixen sense escoltar-nos. 

Els pares que avui ens trobam aquí reunits ho feim perquè, sense voler-ho, ens hem trobat amb una situació que ha fet necessària la nostra empenta. Molts de pares hem confiat amb l'escola pública com la millor opció per donar als nostres fills una educació de qualitat i plural, i hem vist com cada vegada totes aquestes possibilitats anaven minvant. 

No oblideu que l'única raó que avui ens ha duit aquí són els nostres fills. Molts de nosaltres mai hauríem imaginat que, per demanar una educació de qualitat i que es respectin els drets dels nostres fills, haguéssim de sortir al carrer. I clar que sí! com no dir-ho, el TIL ha estat la gota que ha fet vessar el tassó. A l'escola pública i concertada volem anglès, però no de qualsevol manera. L'anglès que volem que aprenguin els nostres fills a les aules ha de ser de qualitat i en el moment adequat. 

Per tot això idò, i ja que fins ara no ens heu fet arribar quin és el vostre parer sobre aquest tema tan preocupant, VOS DEMANAN EXPRESSAMENT a tots els que sou aquí que, des del lloc que ocupau, i molt especialment des de batlia, avui vespre vos pronuncieu a favor de les nostres reclamacions donant-nos el vostre recolzament i així ho transmeteu al govern d'aquestes Illes, demanant-los que obrin els ulls i sàpiguen raonar i escoltar les reivindicacions de la comunitat educativa per tal d’aconseguir la millor qualitat en l’educació dels nostres fills, ja que si aquesta vaga al final es desconvoca no serà per mèrit seu sinó per la responsabilitat dels mestres i pares. 

Vos demanam idò que faceu entendre al Govern de les Illes Balears aquesta preocupació pel futur dels nostres fills, uns infants que d’aquí a uns anys ocuparan les cadires a les que voltros ara esteis asseguts, i per ventura les que ells ocupen ara, i hauran de vetlar pel futur del nostre poble, la qual cosa només podran fer dignament si han rebut una educació digna de qualitat i sense perdre mai el respecte cap al nostre poble.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada